Copyright © All rights reserved. Made by Born out of Kindness.

Wij, Koen, Jolanda en dochter Richelle zijn stapelgek op huisdieren. Wij wonen samen met Toska onze Tervuerense herder en Fellow, Chanti en Magic, onze drie Cairn terriërs.


In december 2001 kwam Toska in huis hier heeft Jolanda diverse shows mee gelopen. Daarnaast heeft ze met Toska behendigheid gedaan waar Toska erg fanatiek in was.


Om gezondheidsredenen van Jolanda zijn wij overgegaan tot het fokken van kleinere honden dan de Tervuerense herder. De keuze voor de Cairn terriër viel ons niet bijzonder zwaar aangezien dit ras een vrolijke en opgewekte natuur heeft en ook het uithalen van kattekwaad is in dit ras niet vreemd. Ook kan de cairn terriër wel tegen een stootje en dat moet ook wel met onze Tervuerense herder. Omdat wij besloten hebben om een kleiner ras te fokken dan de Tervuerense herder zal Toska onze laatste grote hond zijn.


In het voorjaar van 2006 hebben we Fellow in huis genomen onze eerste Cairn Terriër. Hij is blond tot tarwe blond gekleurd en heeft een heel fijn karakter wat wij in dit ras erg belangrijk vinden. Met Fellow hebben we geregeld tentoonstellingen bezocht waar hij goede resultaten heeft behaald, deze resultaten zijn op deze site te vinden. We zijn in die tijd ook lid geworden van de Nederlandse Cairn Terrier Club.

Begin september 2007 hebben wij de officiële status van de KENNEL gekregen door de Raad van Beheer. Nadat we de officiële status van Kennel hebben gekregen zijn we opzoek gegaan naar een teefje.


Op 18 januari 2008 zijn bij Marijke de Vries pups geboren. In dit nest zaten 2 teven en 5 reuen. Na drie keer wezen kijken hebben we onze keuze op Splinterhill’s Cover Girl laten vallen. Haar roepnaam is Chanti. We zijn haar op 23 maart gaan halen. Chanti is donker gestroomd van Kleur ook zij heeft een heel fijn karakter. Chanti is een speelse en aanwezige teef. Ook met Chanti zijn we naar diverse tentoonstellingen geweest en ook zij heeft hier zeer goede resultaten behaald.


Onze pups worden in huiselijke kring geboren en groot gebracht, tevens worden ze goed gesocialiseerd. Iedere pup krijgt een Europees paspoort en een stamboom van de Raad van Beheer. De pups krijgen een elektronische chip. De pups worden ontwormt en krijgen hun eerste spuitje. Volgens de regels van de NCTC moeten alle pups getest worden op Levershunt wat dit inhoud kunt u verder op deze site lezen of op de site van de NCTC. Dit testen doen wij in de universiteit van Utrecht.


Na het bezoek van onze website hopen wij u voldoende geïnformeerd te hebben over de Cairn Terriër. Bij vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Over ons